Sjors' persoonlijke tips voor een juiste belastingaangifte

Veranderen van baan en toch in dienstverband blijven

Het klinkt misschien wat vreemd maar het is perfect mogelijk: je job inruilen voor een nieuwe uitdaging en tijdens dat proces toch in vaste dienst blijven. In de HR-wereld is dit concept gekend als het zogenaamde mobiliteitsdienstverband. Een belangrijk instrument naar een loopbaan met voldoening.

Van reflectie tot realisatie
U wilt een nieuwe professionele uitdaging maar u bent wat bevreesd voor de onzekere factor. Hoe vind ik een andere baan? Wat als de nieuwe job me niet bevalt? Wie kan me begeleiden in mijn zoektocht naar een nieuwe baan? Eén antwoord op al deze vragen: ga voor een mobiliteitsdienstverband. Een gespecialiseerde HR-onderneming zal u doorheen het hele traject begeleiden. In de eerste fase is reflectie van groot belang: samen met uw begeleider zal u terugkijken op uw huidige loopbaan en krijgt u de kans om uw persoonlijke en professionele doelstellingen in kaart te brengen. Dan volgt de concrete uitwerking van uw ambitie: zijn uw targets realistisch en praktisch haalbaar? Eens dit duidelijk is, maakt u samen met uw loopbaanbegeleider een concreet actieplan op. Op basis van dit plan maakt u hierna werk van uw persoonlijke loopbaanprofiel. Diverse trainingen en gesprekken maken hier onlosmakelijk deel van uit. Dan is het tijd voor het echte werk: via de organisatie die instaat voor uw begeleiding zal u een tijdelijke alternatieve werkomgeving aangeboden krijgen. Een goede manier om te wennen aan een nieuwe werksituatie. De finale fase is dan de effectieve overstap naar een nieuwe uitdaging. Dit kan onder de vorm van een interim-baan of als zelfstandige ondernemer en is volledig afhankelijk van uw persoonlijke wensen.

Vast dienstverband
Belangrijk om weten is dat u doorheen het hele traject in vaste dienst bent bij de HR-organisatie die u begeleidt. Van bij de start geeft uw oude werkgever u als werknemer door aan deze organisatie. Zo bent u meteen verlost van alle administratieve en financiële zorgen en ook uw wettelijke rechten als werknemer blijven behouden. Het loon dat u als werknemer krijgt, zal in vele gevallen evenwaardig zijn aan het salaris dat u bij uw oude werkgever ontving. Het arbeidscontract dat geldt tijdens het mobiliteitstraject is er een van bepaalde duur en loopt tot de periode van outplacement afgerond is.  Als het traject ten einde is of indien u voordien reeds een nieuwe uitdaging gevonden heeft, eindigt dit arbeidscontract automatisch.  Als u dus kortelings van plan bent de stap naar een andere job te zetten, overweeg dan zeker deze mogelijkheid. Het kan een cruciale stap betekenen in de zoektocht naar uw droomjob! 
Bent u inmiddels geinteresseerd geraakt in een een gespecialiseerd bedrijf dat u hierbij kan begeleiden, kijk dan eens op de site van Profas mobility overheid B.V.


Delen